Як спонукати учнів вчити нові слова?

Вивчення англійської мови передбачає поповнення словникового запасу.Знайома ситуація, коли учні кажуть що вчили слова, а вони не запам'ятовуються? Це одна з найпоширеніших проблем при вивченні англійської мови.

Поради учням: 

Якщо ви любитель серіалів і фільмів, то перейдіть на перегляд англійською. Ви точно почуєте багато нових, корисних і сучасних слів і виразів. Часто слухаєте музику або підкасти? Тоді можемо з упевненістю сказати, що і тут ви знайдете багато виразів, які використовують носії зараз. При читанні книг, статей, новин ви теж зможете знайти незнайомі слова. Якщо ви граєте в комп'ютерні ігри, спробуйте перевести гру на англійську і таким чином теж можна поповнити свій словниковий запас. Після пошуку нових слів, наступним етапом буде їх заучування.

Лайфхаки:

  1. Блокнот. Як тільки ви почули або побачили нове слово, запишіть його і знайдіть переклад / пояснення або пропозицію з цим словом.
  2. Картки. Хоч це і здається старомодним, але все ж це ефективно. Один із способів створення карток - на одній стороні напишіть слово англійською, на другий - переклад. Також, можна використовувати пояснення слова, картинку, символ, приклад використання в реченні і тд.
  3. Mind map. Такий спосіб корисний, якщо ви вчите слова за темами. У процесі її створення, ви вже частково запам'ятайте слова.
  4. Додатки. У сучасному світі телефон завжди з нами, відповідно ми можемо і його використовувати для запам'ятовування нових слів. Встановіть додаток, яке допоможе вам ефективно вивчити їх. Такими додатками можуть бути: LinguaLeo, DuoLingvo, Quizlet, Wordwall.
  5. Стікери. Напишіть на стікерах нові слова і розвісьте їх на найвидніших місцях. Таким чином, ви будете постійно зустрічати їх і запам'ятовувати. Для більшої ефективності можна складати речення зі словом, на яке впав ваш погляд.




Корисні сайти:
 
skell.sketchengine.eu тут можна знаходити приклади вживання окремих слів у collocations, тут є відповіді на запитання: "Чи можна так сказати?" 
pelcra.pl/hask_en/Home тут можна будувати spidergrams з одним словом, щоб бачити варіанти його вживання у різних контекстах.

 https://www.languageguide.org/english/vocabulary/


https://www.snappywords.com/








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Використання елементів STEM-освіти на уроках англійської мови.-виступ

10 Tips & Tricks, які зроблять ваші уроки більш інтерактивними.

Використовуйте графічні органайзери! Коли багато інформації про якусь тему, ідеальні павутини - чудовий спосіб організувати все це.